Ingen interesse blandt indvandrere for stormoske i Århus

Der er kun meget lille interesse blandt indvandrere I Århus for at føre projektet ”Stormoske Århus” ud i livet, et projekt, som var anslået til mellem 50 og 100 mill. kroner. Projektet er ellers blevet promoveret med fynd og klem også af nogle uheldige politikere i Århus især fra SF og R, ja endog blandt V og S politikere, der har bakket den plan op, som blev fremført af den muslimske paraplyorganisation  ”Forbundet af Islamiske Foreninger i Århus” (FIF), der blandt andet omfatter grupper med meget yderliggående holdninger, som i årevis arbejdet for at opføre en stormoské og islamisk center med et islamisk bibliotek, cafe, dybgarage og 4 gigantiske minareter, hvorfra der skulle kaldes til bøn. Aktivt er gruppen blevet bakket op af Rune Engelbrecht Larsen og hans organ Faklen, der i martsudgaven af bladet år 2000 anbefaler alle muslimer i Danmark at anskaffe sig skydevåben og gå til skydeundervisning for at dygtiggøre sig i forsvaret for muslimers rettigheder. (Se dokumentationen i bogen: R.-Slot-Henriksen: ”Erobring og besættelse” ISBN 87-91107-12-1)
FIF har nu besluttet at drosle ned på planerne om byggeriet af en stormoske. Det sker dels efter at der ikke er kommet penge fra SaudiArabien, dels efter at internetindsamlingen har svigtet.
Især private danskere har ikke givet en øre trods mange opfordringer. Men nu viser det sig at interessen fra muslimers side også er minimal.
FIF har siden juni 2006 på deres hjemmeside søgt at indsamle de ca. 50 mio. kr., som projektet kommer til at koste. Hjemmesiden blev etableret i forbindelse med kampganen mod de danske Muhammed-tegninger. Det var dengang FIF's håb, at den store muslimske kampgane vendt mod Danmark kunne få muslimer i hele verden til at bidrage til byggeriet. FIF håbede også, at virksomheder som Arla, der ytrede sig positivt om islam i store annoncer ville bidrage til projektet.
I dag er der efter to års indsamling kun indsamlet 700.000 kr.

Men på foreningens konto står der mindre end kr 350.000, fordi foreningen har brugt mere end 357.000 kroner til at administrere indsamlingen.
FIFs formand Ahmad El Ahmad, Forbundet af Islamiske Foreninger forklarer, at de penge blev brugt på hjemmesiden og anden administration. Ahmad El Ahmad ønsker ikke at forholde sig til, om beløbet er stort, eller om den tidligere bestyrelse kunne have brugt pengene bedre.
Tidligere har moské-fortalerne talt om en bygning i 100-millioners-klassen, men nu arbejder FIF på som første mål at købe en grund og dermed få moskeen placeret. Ideen har bl.a. været en attraktiv plads i de naturskønne områder ved Brabrand sø.

Rolf Slot-Henriksen

 

Anbefal siden til en ven...
Webdesign by Style-IT

© www.islaminfo.dk