Kvinder på Kvindehjem
skrevet af Fagbladet "Sygeplejersken", nr.19, 2000

Kvindehjemmet på Jagtvej i København husede i 1999 214 yngre kvinder og 169 børn. Mindst halvdelen var på flugt fra mandens vold. En væsentlig del af denne hustruvold sker i forbindelse med vold fra muslimske mænd. Trusler om vold og mord skal især i islam tages alvorligt, når manden eller familien beskylder kvinden for frafald fra islam, "løsagtighed", eller hvis hun har plettet familiens ære f.eks. ved at kræve skilsmisse. De seneste år er 4 kvinder fra hjemmet blevet dræbt. 3 blev dræbt af deres ægtemænd og én af sin egen bror.
Én boede endnu på hjemmet, men blev dræbt da hun var ude at cykle. I fagbladet "Sygeplejersken" nr. 19 år 2000 udtaler Eva Truelsen "Derfor må man forlange, at samfundet og især politiet og anklagemyndigheden ser lige så alvorlig på vold mod kvinder som på andre former for vold"(s.8).
40 af kvinderne kom selv til hjemmet medens resten blev henvist fra skadestuer, hospitaler og socialforvaltninger.

Der skelnes normalt mellem danske og udenlandske statsborgere. Flere af de "danske" voldelige mænd er dog indvandrere fra islamiske lande, som har fået dansk statsborgerskab og derfor rubriceres under betegnelsen danske mænd.
I denne sammenhæng er det vigtigt at se på artiklerne:

"Kvindeprotest, Mohamad Kemals tips om, hvordan man bedst slår sin hustru efter islamiske forskrifter".
Samt artiklen: "Må man slå sin hustru i Tyrkiet"?Anbefal siden til en ven...
Webdesign by Style-IT

© www.islaminfo.dk