Radio Vesterbro (2)
skrevet af Jens Ole Rasmussen

MUSLIMSK DANMARKS-HISTORIE 21.1.1999

Jeg kører ud ad Nørrebrogade i København fredag eftermiddag. Tænder for bilradioen og fanger en eller anden lokalradio. Nogle unge piger, dansktalende, men tydeligvis af fremmed herkomst, besvarer åbenbart telefon-spørgsmål. En dansk kvinde er i røret, og samtalen drejer sig om kvinders påklædning herhjemme og i muslimske lande. Humøret er højt hos de meget selvsikre piger, kvinden i telefonen er lidt mere forsagt. Herefter udspinder følgende ordveksling sig, skrevet efter hukommelsen:
Kvinden: Men så vil jeg også gerne lige kommentere jeres bemærkninger om, at det var jeres bedsteforældre, der byggede Danmark op.
Pigerne: Jamen det var jo, og....
Kvinden: Sludder og vrøvl. Danmark var da bygget op i forvejen, da jeres bedsteforældre kom herop.....
Pigerne: Nej, for Danmark var helt udbombet og fattigt efter krigen og.....

Kvinden: Jamen, Danmark var overhovedet ikke i krig, og der var ikke noget der var udbombet. Pigerne: Jo, Danmark var helt smadret og man kunne ikke få smør og mælk og kød, og valutaen faldt, og så kom vores bedsteforældre op og.....
Kvinden: Man kan tydeligt høre, at du ikke har gået i dansk skole. Pigerne: Jo jeg har og jeg..... Kvinden: Ja, så har du i hvert fald ikke hørt ordentligt efter for.... Pigerne: Jo, jeg hører altid efter og jeg.... Her måtte jeg desværre forlade bilen og slukke for de selvglade, kværnende piger og den stakkels dame. Men en temmelig ubehagelig følelse sad i mig resten af dagen. Hvad i alverden var det for en afgrund af uvidenhed og historieforfalskning, jeg ved et tilfælde havde fået indblik i? Senere har jeg i korte glimt fundet frem til den samme kanal, men de taler kun udenlandsk. Gad vide hvad de taler om - Danmarks befrielse?
Jens Ole Rasmussen, København V.Anbefal siden til en ven...
Webdesign by Style-IT

© www.islaminfo.dk