Islamic Studentorganiation(dansk)

ISLAMIC STUDENTORGANISATION”,   

 

 ”Islamic Studentorganisation” er en sunni muslimsk studenterbevægelse, der udgiver bladet ”Newsletter for islamic Students”. Bladet har som formål at være spydspids blandt muslimske studerende i Danmark. Ikke mindst studentermiljøet. Også stadig flere gymnasier i Danmark er blevet spydspids for agitation fra især de ekstremistiske islamiske organisationer, som for eks. Hizb ut-Tahrir og Al-Muhajiroun som værger studerende og gymnasielever og derfor har en relativ ung og veludannet gruppe som støtter.

Flere af disse muslimske studenterorganisationer får tilbud fra yderliggående muslimske stater som Iran, Libyen og især Saudiarabien om at deltage i islamiske studiekurser i udlandet, hvor alt er betalt. Især Saudiarabien sætter store summer af til fonde som kan finansiere kurser af denne art for studerende og unge over hel verden. Disse kurser som også kan finansieres af statsuafhængige selvstændige muslimske ekstremistbevægelser som for eks., Hizballah, forvandler ofte kursisterne radikalt, så de vender tilbage med et meget aggressivt og afvisende forhold til vesten, demokrati, ligeberettigelse mellem kønnene eller blot almindelig parlamentarisme. Et sådan kursus genspejler sig også ofte i en radikal ændring i klædedragten, så de vender tilbage med et ydre som genspejler strenge islamiske regler for ren og uren, klædedragt etc., dvs. tørklæder og skæg og afstantagen til vestlig klædedragt.

Et eksempel fra ”Islamic Studentoranisation blad kan illustrere dette fænomen som ofte er blevet kaldt ”Holy turism”. Kurser kan dog også strække sig over en måned eller et år og være fuldstændigt gratis. Bladet indeholder en artikel, som ligner en turistrejse, men snarere er “Holy turism”, som blev lanceret af Allahs parti (Hizbollah).

Begrebet “Holy turism” blev til som en ide af Mustafa Chamran i 1978, et år før den islamiske revolution i Iran. Den uventede succes for Islam i Iran 1979, betød at tusinder af interesserede unge muslimer fra hele verden rejste til landet for at opleve Islams mirakel og fornyelse i aktion. Siden har det islamiske styre i Iran og senere Allahs parti I Libanon (Hizbollah) arrangeret rejser for unge muslimer til disse lande for at give de unge ekstra glød, undervisning  og mod til handlekraftigt at gribe Allahs parti overalt i verden. Selskaber er startet op i England, USA, Frankrig, Tyskland. Titusinder mest af unge studerende fra europæiske og amerikanske universiteter og fra Rusland har deltaget i disse “revolutions pilgrimsrejser”. Ideen med de længere kurser især i Iran er at dygtiggøre og udvælge  aktivister, som vil deltage i hellig krig på den ene eller anden måde. På kurserne i Iran deltog alene i 1986 17.000 unge mennesker fra Mellemøsten og vesten samt Rusland ( fra mere end 30 lande) i kurser af forskellig længde. Siden blev lignende kurser etableret i Libanon især efter at muslimerne vandt den endegyldige magt over de kristne i landet og Hizbollah blev stærkeste parti pga. den voldsomme befolkningstilvækst og konsekvente holdning til jihad.

 En anden artikel indeholder beretningen om en lignende rejse til Syrien.

“Newsletter for Islamic Student Organisation” er et Dansk blad for islamiske studerende I KBH 1996

Under overskriften “Fundamentalisternes festlige feriedage”  kan man læse om en peptur til Libanon for 7 danske medlemmer af “Islamic Student Organisation” for at møde Hizbollah.

Her følger et lille uddrag af artiklen:

 

 

“For første gang i ISOs historie skulle vores medlemmer tage på så langvarig en studietur (6 uger) inviteret af Hisbollah, en proiransk islamisk gruppe med relativ stor indflydelse i den libanesiske befolkning, og en af de få grupper, der kom helskindet ud af den 16- år lange borgerkrig. Vi blev modtaget i Beiruts lufthavn af Hisbollahs repræsentant i den libanesiske parlament Haj Ali Amer. Uden om pas og toldkontrol blev vi kørt til Beiruts sydlige forstad Borj al Barajne, hvorefter pigerne forblev i Borj......En ting kunne vi blive enige om. at det er en hellig pligt at bekæmpe Israel og befri Palæstina fra sine besættere. Hisbollahs militære fløj, guerilla-soldaterne hedder Al- Muqawama Al-Islamiya. Den islamiske modstandsbevægelse. Ved en opvisning til ære for Islamic Student Organization blev israelske flag brændt, hvorefter en gruppe guerillaer firede sig i tove ned ad en husbygning og overrakte stofroser til vore kvindelige medlemmer..... Allerede den 25.2., samt den 6.3. fik vi en demonstration af, hvor meget martyrdøden betyder for shia-muslimerne, ikke mindst for Hisbollahs medlemmer.

En Hamas- tilhænger (Hamas er i øvrigt en islamisk sunni organisation) havde i Tel Abib sprængt sig selv i luften sammen med ca. 25 jøder. Nyheden om denne martyr resulterede i regulære gadefester i Beiruts sydlige forstæder, med biler, der dyttede og højtalere, der skrattede. Den 6.3. gjorde martyreren Fadi Zeineddin næsten det samme, og igen festede hele byen.”

 

 

 

 

Anbefal siden til en ven...
Webdesign by Style-IT

© www.islaminfo.dk