Fotoforbud i muslimske kvarterer?
skrevet af Rolf Slot-Henriksen

FOTOFORBUD?
I forbindelse med besøg af en kær ven i Gjellerupparken i februar 2000, besøgte jeg den islamiske "Bazar Vest" og ville tage et par billeder af den islamiske friskole Lykkegårdskolen. Ethvert forsøg på at tage et foto blev imødegået af trusler, biltuden fra biler som kørte forbi, vrede tilråb og ordene "dette er vort område", hvilket betød at jeg måtte fortrække på trodsaf, at der var tale om et offentligt område og på offentlig vej. Da jeg ca. 20 min. senere atter forsøgte at tage et billede denne gang af basaren udefra med to kvinder med tørklæder taget bagfra, mente jeg det ville være uden problemer. men billedet mislykkedes da bilen jeg sad i, i samme nu ved angrebet med voldsomme spark på bilen af 5-6 muslimer. For ikke at få bilen ødelagt måtte jeg øjeblikkelig trykke speederen i bund og køre væk fra området.
En uge sener talte jeg med en herre fra Købehavn, som ville tage et billede af moskeen i Tomsgårdsvej udefra. I det samme kom flere mænd løbende inde fra moskeen og krævede hans fotoapparat konfiskeret. Også her blev sagt: "Du må ikke fotografere på vort område"(dvs. offentlig vej). Det lykkedes, at få apparatet retur ved at true med politiet.
Ovenstående kan jeg nikke genkendende til.Jeg oplevede det samme for nyligt i Vollsmose, lige ved siden af den lukkede politistation. Jeg tog et enkelt billede af en muslimsk grønsagsbutik. I samme nu kom en muslim løbende i en uniform med påskriften "vagt" og krævede mit fotoapparat konfiskeret. "Da det er ulovligt at fotografere må jeg konfiskere dit apparat!" Efter et større skænderi, hvor jeg langsomt fjernede mig, fik jeg en samtale med et par danskere og blev imens ladt i fred. Men da jeg ville gå, kom to folk løbende og forsøgte ved at overrumple mig ved bagfra at rive apparatet fra mig med stor kraft. Jeg bar det i en kort rem og forsøget mislykkedes. Da jeg skreg: "Tyveri" kom vagten atter løbende og sagde, at jeg skulle aflevere mit apparat. Jeg sagde, at jeg ville gå til politiet, hvorpå vagten påstod: "Jeg er politiet her". Jeg sagde, at der ifølge Grundloven ikke kunne være fotoforbud på nogen gade eller stræde og at ingen kunne forhindre mig i at tage et billede af en forretning udefra. Begge krævede atter mit apparat udleveret, men da jeg gik hen og ringede på ved politiet og opdagede at stationen var ubemandet eller tom sagde jeg til "vagten" at han skulle køre med mig ind på hovedpolitistationen. Pludselig sagde han, at man godt nok måtte fotografere, men det var blot til min beskyttelse, at jeg skulle aflevere mit apparat.

Et TV-hold fik i Odense i efteråret frataget deres TVudstyr af arabiske demonstranter. Problemet dukker hyppigere og hyppigere op. Nu er spørgsmålet. Gælder Grundloven overalt i Danmark eller er den sat ud af kraft nogle steder?Anbefal siden til en ven...
Webdesign by Style-IT

© www.islaminfo.dk